снимки: Фейсбук Министър-председателят Бойко Борисов направи оглед на терена във варненския

...
снимки: Фейсбук Министър-председателят Бойко Борисов направи оглед на терена във варненския
Коментари Харесай

Бойко Борисов провери дали плажът във Варна наистина ще се застроява

снимки: Фейсбук 

Министър-председателят Бойко Борисов направи оглед на терена във варненския регион „ Аспарухово “, за който се твърди, че ще бъде застроен в нарушаване на закона с разрешението на районния министър Николай Нанков.

Както „ Петел “ към този момент заяви, журналистическо следствие на „ Дневник “ сподели, че министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков е нарушил закона, като е разрешил строителството върху морския плаж във варненския кв. " Аспарухово ". На мястото би трябвало да бъде построено ново рибарско пристанище. Нарушението на закона е разкрито в сигнал, изпратен до Нанков от Камарата на геодезистите в България.

Според текста на сигнала министърът на районното развиване е подписал заповед, с която е дал дълготраен градоустройствен статут на плажа, който съгласно конституцията е изключителна държавна благосъстоятелност. Така плажът към този момент може да бъде застроен, като избраните за това параметри са компактност от 80%, единствено 2% минимална озеленена повърхност и височина на постройките 25 м.

Справка в Специализираната кадастрална карта на обектите, контролирани със Закона за устройство на черноморското крайбрежие, фактически демонстрира, че теренът, на който Нанков е разрешил строителството на 25-метрови здания, е маркиран като " морски плаж ". Така той е отразен и в Кадастрално-административната осведомителна система на Агенцията по геодезия, картография и кадастър.



На фрагменти от днешното посещаване на премиера във Варна се вижда, че Борисов разисква плана с кмета на града Иван Портних на място. Засега няма информация дали след инспекцията ще последва някаква смяна в проектите за ново рибарско пристанище.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР